maandag 19 september 2011

Jesus is the Christ


(Elder) Carr (voormalig trainer en collega) die ik toevallig tegen kwam.

Hi allemaal!

Ik hoop dat jullie blij zijn met de foto's. Zodat het niet alleen maar woorden zijn, maar ook plaatjes. Het is dus zeker een hele mooie en bijzondere en unieke en gekke week geweest.

Gisteren hadden we een training met de zendelingen en de wijkzendingsleiders. Dat was goed. Het was niet makkelijk echter. Het is niet makkelijk om na een lange kerkdag je aandacht ook nog eens hierbij te hebben. Nog een vergadering, maar ik denk dat het goed ging. Het was georganiseerd door broeder Drew Stalker, het hogeraadslid voor zendingswerk en door ons. Het ringpresidium was daar, alle zendelingen en de meeste wijk zendingsleiders. We spraken vooral over het belang van communiceren. Zoveel informatie en ideeën gaan verloren door gebrek aan goed communiceren met elkaar. Ook zetten we vaak doelen en plannen en we hebben goede vergaderingen, maar dan wordt er niets mee gedaan. We spraken dus ook veel over het uitvoeren van plannen. Over opvolgen of het al dan niet is uitgevoerd en dergelijke. Het was interessant en weer een leercurve.

Voor de vergadering begon we waren redelijk vroeg om dingen voor te bereiden, raad eens wie ik zag??? Celeste van der Vlis. Dat was bizar!! Ze is enkele dagen terug aangekomen voor studie in Greenwich. En gaat naar de Hyde Park (YSA-Jonge Volwassenen) wijk. Grappig, even lekker met elkaar gesproken natuurlijk en gelachen over het bizare 'toeval' dat we elkaar daar dan tegenkwamen. Woont hun familie nog steeds in Zeeland??? Nou dat was wel weer leuk.

Ik leer op het moment heel heel veel. Ik leer meer en meer over het belang van het zijn van een waardig priesterschapdrager en een puur geloof hebben. Bisschop deelde een spiritual thought (geestelijke gedachte) van L&V 121:45-46:

(45) “Laat daarbij uw binnenste vol naastenliefde zijn jegens alle mensen en jegens uw geloofsgenoten, en laat deugd onophoudelijk uw gedachten sieren; dan zal uw vertrouwen in de tegenwoordigheid van God sterk worden; en de leer van het priesterschap zal zich op uw ziel vormen als dauw uit de hemel.
(46) De Heilige Geest zal uw constante metgezel zijn en uw scepter van gerechtigheid en waardheid; en uw heerschappij zal een eeuwigdurende heerschappij zijn, en zonder dwang zal die u toevloeien, voor eeuwig en altijd.”

Hijsprak over het belang van altijd voorbereid zijn om geroepen te worden door de Heer via één van zijn dienstknechten op een plaats waar we ons priesterschap moeten gebruiken. We moeten altijd zo leven (schone gedachten en liefde naar alle mensen) dat we waarlijk geroepen kunnen worden altijd. Ik keek net ook een Mormon Message van elder Holland hierover “Sanctify yourselves”, it's called.

Nou, verder hebben we een goede aantal London dagen gehad. We hebben lekker wat chicken en chips op onze eerste avond hier gegeten voor twee pond!! Dodgy, maar lekker!! haahhaa!! En elder Mansilla, elder Antileo's nieuwe zendeling, had diezelfde avond een eerste confrontatie met een zeer enthousiaste Christian van een andere kerk, die zijn bijbel eruit haalde en probeerde ons vals af te schilderen! Nou, dat was dus wel een goed begin!!

We hebben echter ook een aantal zeer bijzondere ervaringen gehad. Sinds kort zijn we begonnen met het onderwijzen van een familie die boven ons woont, in flat 9, zelfde gebouw en alles. Gek om dan na afloop van de teach gewoon naar beneden te lopen en dan ben je alweer thuis!! Hahah! Maar ze komen uit Albanië, man vrouw en dochter. De dochter werkt elke zondag helaas, maar lijkt redelijk geïnteresseerd. De man is niet zo geïnteresseerd en heeft een gebrekkig Engels, wat het moeilijk voor het maakt. De vrouw is gelovig en kwam naar de kerk op zondag! Dus dat was wel heel heel gaaf, met je buurvrouw in de kerk! Wie weet, hopelijk laten ze de Heer met hen werken en kunnen wonderen gebeuren! We hebben hen al een Albanees Boek van Mormon gegeven en vanavond hopen we met een Albanees lid langs te gaan.

We gingen ook langs een aantal voormalige onderzoekers die ik met elder Joel onderwees. Eén van hen, Shirley, was weer terug van vakantie en was heel blij om ons weer te zien. We onderwezen haar zaterdag met een lid en ze zei: kunnen jullie me meer vertellen over Joseph Smith, ik heb nog nooit van hem gehoord. We hadden een klein beetje over hem verteld ongeveer 8 weken terug!!! WOWOW!! Ja natuurlijk!!! De les ging fantastisch. Ze oogt heel enthousiast en sincere, oprecht in haar verlangen. Op zondag zei ze wel dat alle heel anders was van wat ze gewend is, maar ik denk dat het beter zal worden als ze meer mensen leert kennen. Ze vroeg zich ook af of ze opnieuw gedoopt moet worden. Een lid sprak met haar hierover, die maar liefst 3 keer gedoopt was in totaal. Perfect hoe de Heer de juiste mensen provides. Ze gelooft nu nog in haar eigen doop, maar zei ook dat ze begrijpt dat als het BvM waar is, dat dit dan de ware Kerk is met het ware evangelie en dat ze dus opnieuw gedoopt moet worden om lid te worden ervan. Dus we bidden hard voor haar dat ze een antwoord zal ontvangen.

Laatste zondag was de laatste keer in Kennington. Ik was daar om elder Antileo te helpen om gewend te raken aan de nieuwe leden en om hem aan onderzoekers voor te stellen. Ik ben wel bedroefd om hen te verlaten. Zeker omdat ik, ondanks dat het zo kort was, toch redelijk aan hen ben gaan wennen en al het Spaans en ze zijn zo zo zo ongelofelijk vriendelijk en aardig, ook al spreek ik maar heel gebrekkig Spaans.

Dat was het weer. Ik hou van jullie!!

Ik ga er weer vandoor!!

Liefs,

Daantje

PS - De tekst van de dag is: Mosiah 14:3-7.

Jesus is the Christ

Hou van jullie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten